Mülakat Teknikleri
Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; özellikle ilimiz olmak üzere ulusal düzeyde bütün bireylere Özgeçmiş (CV) oluşturma noktasında farkındalık yaratacak olan "İŞ'te Ben CV Yarışması" açılış programı ve basın toplantısı Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.
"İŞ'te Ben CV Yarışması" seçici kurul üyelerinin ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı tanıtım toplantısında, yarışmanın detayları hakkında bilgi verildi. 15 Kasım 2017 tarihinde başlayıp 15 Aralık 2017 tarihine kadar başvuruların alınacağı yarışma programında değerlendirme Stajyer/Öğrenci ( aktif öğrenci olan bütün katılımcılar) ile Yeni Mezun/Deneyimli (aktif öğrenci olmayan bütün katılımcılar) şeklinde 2 kategoride gerçekleştirilecek ve her iki kategoride "En İyi Tasarlanmış CV" (ilk üçe) ve Yaratıcılık Seçici Kurul Özel Ödülü verilecektir. Bireylerin Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri noktasında bilgi düzeylerini arttırmak, özgeçmiş oluşturma noktasında farkındalık yaratmak ve bireyleri yaratıcı düşünceye teşvik etmek için düzenlenen yarışmanın başvuruları 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. 18 Aralık Pazartesi ön değerlendirme, 19 Aralık Salı günü ise ilk değerlendirmeyi geçen 20 özgeçmişin sahibi ile son değerlendirme görüşmesi yapılcak ve aynı gün sonuçlar ilan edilecek. Dereceye girenlere 20 Aralık Çarşamba günü Sheraton Grand Adana Otelinde yapılacak olan "Yenilikçi Bakış Temasıyla İnsan Kaynakları Zirvesinde" ödülleri verilecektir. Dereceye girenler 300 İnsan Kaynakları Profesyoneli ile tanışacak, istihdam edilme ve birbirinden değerli konuşmacıları dinleme imkanı bulacaktır.
Yarışma detayları hakkında da bilgi veren Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Ahmet ALTUNBAŞ, "Başvurular www.cvyarismasi.com internet adresi üzerinden alınacak ve her aday bir özgeçmiş gönderebilecek. Özgeçmişlerin özgün olması, daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması, sadece bu yarışma için hazırlanmış olması gerekiyor. Özgeçmişler, ilimizde bulunan kamu kurum/kuruluşlarından, odalardan ve STK'lardan, insan kaynakları profesyonellerinden, iş ve meslek danışmanları, akademisyenlerden oluşan ve Adana Çalışma ve İş Kurumu başkanlığındaki bir Seçici Kurul tarafında değerlendirilecektir. Özgeçmişler; Yaratıcılık (özgünlük), özgeçmiş içerik ve sistematiği ve doğruluk kriterlerini kapsayan bir değerlendirmeye tutulacaktır. Dikkatleri üzerine toplayan özgün ve fark yaratan özgeçmişler daha avantajlı" ifadelerini kullandı.
Yarışma süresince iş ve meslek danışmanlarınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, Çukurova Üniversitesinde ve Bilim Teknoloji Üniversitesinde ''Özgeçmiş hazırlama teknikleri'' konusunda öğrencilere seminerler düzenleneceğini belirten ALTUNBAŞ özellikle gençler tarafından yarışmaya yoğun katılım beklediklerini, bireylere özgeçmiş oluşturma noktasında farkındalık yaratarak bireylerin iş başvurularında kendilerini özgün ve anlaşılır bir şekilde sunmaları ile hedefe ulaşmalarını sağlayıp doğru beşeri eşleştirmenin yapılmasına yani istihdama katkı sağlayacaklarını söylediler.
Yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildikten sonra Meslek Yüksekokulu öğrencilerine İş ve Meslek Danışmanı Sayın Sevilay BEKÇİ ve İnsan Kaynakları Profesyonelleri Sayın Tahir GÖKÇEK ile Sayın Işık GÜL tarafından "Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri", "İşveren Bakışıyla Özgeçmişten Beklentiler" ve "Mülakat Teknikleri" konusunda seminer düzenlendi.
Konular
- Ülkemizin en başarılı üniversiteleri hangileri?
- Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulunun Görevi Nedir?
- Nitelikli İş Gücü İçin Öğretim Elemanları Hazır mı?
- YÖK-YUDAB programı hakkında detaylar
- Eserden geçenlere verilecek doçentlik unvanı hangi tarihten geçerli olacak?
- YÖK-YUDAB Programı Nedir Kimler Başvurabilir?
- ASELSAN Akademi ile Hangi Kazanımlar Elde Ediliyor?
- Psikoloji Alanında Unvan ve İstihdam Sorunları Nelerdir?
- Okullarda ve fakültelerde turizm eğitimi ve turist rehberliği alanında yeni stratejiler
- Öğretmenler için sınavsız tezsiz yüksek lisans hangi dallarda veriliyor?
- TYS yılda kaç defa yapılıyor?
- Öğretmenlere hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimde neler verilmeli?
- Yükseköğretim kurumları sıralamasında nasıl yükselebilirsiniz?
- Engelli üniversite öğrencilerinin hakları nelerdir?
- Yabancı uyruklular üniversitelerde nasıl çalışır?
- Doçentlik belgesi ne zaman gönderilir?
- İkinci Öğretim Okumanın Avantajları ve Dezavantajları Neler?
- Çift Anadal’dan Mezun Olabilmek İçin Ne Gerekiyor?
- Gemoloji bölümü nedir?
- Akademisyenlerin yurtdışı eğitimleri nasıl oluyor?
- Yeni kurulan üniversiteye geçen öğrenci önceki üniversitenin diplomasını alabilir mi?
- Son 10 yılda Türkiye'de işlem değeri en fazla olan 5 ülke bilgileri
- YÖK-Türkoloji Bursuna kimler başvurabilir?
- Öğrenci affından yararlanmak için gerekli şartlar nelerdir?
- Öğrenci affından yararlananlar üniversitelerine ne zaman kayıt yaptırabilecek?
- Gazeteci haber yaparken neye dikkat etmeli?
- Yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı arttı
- Trafik ve sürücülük eğitimi alanında meslek yüksekokulları yaygınlaşacak
- Vakıf üniversitelerinde geliri başka yerde harcama kapatma nedeni
- Araştırma görevliliği için yüksek lisans yapıyor olmak şart mı?